Снимка: PixabayТемпературата в град Анкъридж, най-големия в Аляска, днес прехвърли 32

...
Снимка: PixabayТемпературата в град Анкъридж, най-големия в Аляска, днес прехвърли 32
Коментари Харесай

Исторически температурен рекорд в Аляска - над 32 градуса

Снимка: Pixabay

Температурата в град Анкъридж, най-големия в Аляска, през днешния ден трансферира 32 градуса, което е исторически връх, предадоха международните организации, представени от novini.bg.

В 17 ч. локално време на интернационалното летище в Анкъридж бяха регистрирани 90 градуса по Фаренхайт (32,2 градуса по Целзий) за първи път, откогато се води такава статистика, заяви в Туитър Националната метеорологична работа на Съединени американски щати. Предишният връх бе подложен на 14 юни 1969 година и бе 85 градуса по Фаренхайт, което е 29,4 градуса по Целзий. Средната оптималната температура за 4 юли в Анкъридж е 18,3 градуса.

На други места в Аляска също бяха счупени температурни върхове - в Кенай и Кинг Салмън бяха измерени 89 градуса по Фаренхайт (31,67 градуса по Целзий), а в Палмър 88 градуса по Фаренхайт.

Тези извънредно високи температури са породени от огромна зона на високо налягане, която е тъкмо над Аляска, изяснява метеорологът Бил Лудвиг.

Аляска към този момент счупи върха за най-мека пролет, изключително в арктическата зона, най-податлива на световното стопляне. Според учените в Аляска световното стопляне се демонстрира два пъти по-бързо от от междинното за планетата. Така да вземем за пример от 1901 година до 2016 година междинните температури в Съединени американски щати са се нараснали с 1 градус по Целзий, а тези в Аляска с 2,6 градуса по Целзий, заяви през април Рик Томан, специалист в Центъра за оценка и климатична политика на Аляска.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР